С тържествен ритуал Плевен чества днес своя празник – снимки

15.05.2024 13:38

С тържествено издигане на знамената на България и на Плевен започна днес честването на Празника на града – 15 май. Водосвет за здраве и благоденствие отслужиха свещеници от плевенски храмове пред иконата ва закрилника на Плевен – Свети Георги Победоносец.

Събитието на площад „Възраждане“ уважиха гостуващите делегации от побратимените на Плевен градове Плоцк /Полша/, Браила /Румъния/, Битоля /Република Северна Македония/ и Кавадарци /Република Северна Македония/, представители на държавната и местна власт, граждани и гости на града.

„Нашият общ дом е Плевен и всички ние сме Плевен. От нас зависи какво е общото ни настояще и какво ще постигнем в бъдеще. За да стане Плевен по-добро място за живеене са необходими сили, визия и грижа и плевенчани ще живеем в един по-добър град. Пожелавам на всички здраве, защото когато човек е здрав, той има планове и надежди. Нека Свети Георги – покровителят на нашия град, ни закриля в делата. Честит празник, Плевен!“, каза в словото си днес на площад „Възраждане“ кметът д-р Валентин Христов.

Празникът продължи с изпълнения на малките балерини от танцова школа „Спирит”.

Ето и останалите събития до края на деня:

16:00 ч. – В кондиция с Ивет Горанова, спортни демонстрации, пл. „Възраждане”

17:00 ч. – „Открий Плевен”- Приключенска игра по ориентиране, място Градската градина

18:00 ч. – Арт работилница с детския център „Стълбичка”, място Градската градина

18:30 ч. – Официално откриване на гостуваща изложба „Личности и събития в българския спорт“, място Регионален исторически музей

20:00 ч. – Концерт на Керана и космонавтите, пл. „Възраждане”

21:00 ч. – Концерт на Владимир Михайлов, пл. „Възраждане”

22:00 ч. – Светлинно шоу, пл. „Възраждане”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: