ТС “Незaбравки” представиха град Левски в грандиозния спектакъл ,,Шуменската гара” в НДК

14.05.2024 10:33

Павлина Генова и нейните танцьори от ТС ”Незабравки” към ШНТ ”Орисия” представиха гр. Левски в мащабния фолклорен спектакъл “Шуменската гара” в Зала 1 на НДК в София на 11 май , в деня на светите братя Кирил и Методий.

Продукцията е на Асоциацията на хореографите в България, Фондация Българе, а продуцент, сценарист и режисьор на спектакъла е Христо Димитров- хореограф на НФА ,,Българе”

1533 танцьора от 40 колектива от цяла Бългaрия показаха най-доброто от своето творчество. Всички танцуваха с много жар и ентусиазъм и успяха да предадат положителната си енергия на препълнената зала в НДК.

На финала танцувайки излязоха всички участници и изпълниха цялата зала, която с гръмки аплодисменти скандираше ”Браво”.

Христо Димитров представи всички състави и техните ръководители и обеща следващата година спектакъла да е още по-внушителен.

Взривяващи емоции изживяха участниците и на ”Най-дългото хоро”, което се изви сутринта пред сградата на НДК. Облечени в пищните ни национални носии, те изписаха абревиатурата на Асоциация на хореографите в България (АХБ),която пулсираше в ритъма на родните ни хора.

Децата от ТС ”Незабравки” и тяхната ръководителка Павлина Генова, изказват най-искрената си благодарност за голямата подкрепа на Кмета на Община Левски г-жа Любка Александрова на Община  Левски и спонсорите МИМ-АГРО ЕООД  в лицето на Мирослав Мандичев.

 Информация и снимки: ТС ”Незабравки”, гр. Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: