Плевен е първата община, която се включва в „Най-дългото послание за мир на планетата“

14.05.2024 11:48

Проектът ще атакува “Рекордите на Гинес”  

Стартирал през март по идея на Лайънс клуб “Огледало” – Плевен, Лайънс клуб “Дунавски братя” и Лео клуб “Олимпиец”, към проекта се присъединява и първата община – Плевен.

След като на емблематичната за България дата 3-и март237  LC Danube Brothers развяха знамето на мира по река Дунав от Видин до Русе, на 15 май 2024 г. ще продължим “Най-дългото послание за мир на планетата” в Плевен, с надеждата да бъдем подкрепени от всички, които искат да живеят в хармония.

На специално подготвени винили всеки ще може да напише своето послание и с него да спомогне постигането на световен рекорд. Уникалното послание цели да вдъхнови повече хора, както и да ги насърчи да се борят за мир на планетата.

Надяваме се плакатът с общите ни послания да достигне поне 4 километра не по-късно от края на 2025 г. За целта в цялата страна ще бъдат разпратени части от винила до различните институции – детски градини, училища, общински и областни администрации, фирми и компании. По този начин всяко дете и всеки възрастен ще имат възможността да участват в “Рекордите на Гинес“ със своето обръщение или рисунка на тема МИР.

Апелираме към всички общественици, културни общности, представители на бизнеса, на правителствени и неправителствени институции – да подкрепят инициативата чрез дарения или да заявят участие в инициативата като партньори на e-mail: [email protected]

След приключване на проекта ще изпратим части от нашето общо послание до Лайънс Интернешънъл, до Народното събрание, до ООН, както и до Европейския парламент.

Вярваме, че общата ни енергия може да промени света!, заявават организаторите на инициативата.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: