ВМРО представи днес в Плевен листата и приоритети си за изборите за Парламент

14.05.2024 16:52

Днес на пресконференция в клуба на БТА в Плевен бе представена листата на ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ” с кандидатите за народни представители от патриотичната партия в 15 МИР Плевен. Тя е от 12 кандидати – политици с опит в законодателната и изпълнителната власт на местно и национално ниво, както и експерти от гражданската квота на партията.

Водач на плевенска листа е лидерът на партията Красимир Каракачанов, няколко мандата народен представител, както и министър на отбраната. Втори е д-р Венцислав Грозев – представител на гражданската квота, един мандат национален председател на Българския лекарски съюз, хирург с над 40-годишен стаж. Трети е инж. Николай Маринов – председател на Съюза на пенсионерите в Плевен, бивш предприемач с опит в местното самоуправление. В листата влизат още общински съветници от почти всички местни парламенти в общините от област Плевен, като знаково на последното място е областният председател на ВМРО д-р Калин Поповски – бивш народен представител от Плевен и известен акушер-гинеколог.

„В мандата на 44-ото Народно събрание успяхме да осигурим на два пъти по 1 милион лева за Университетската болница „Д-р Георги Странски“. Първият бе вложен за ремонти на материалната база. Вторият бе инвестиран за апарат от най-ново поколение за инвазивната кардиология, който вече работи.

Връщането на самостоятелния статут на военното училище в Долна Митрополия стана факт благодарение на инициативата и усилията на Красимир Каракачанов в качеството му на вицепремиер в последното правителство. Това даде допълнителни възможности за развитието на ВВВУ “Георги Бенковски“, както и добри перспективи пред общините Плевен и Долна Митрополия.“, каза на пресконференцията д-р Калин Поповски.

Той припомни също и издигането на най-големия у нас войнишки паметник за героите от Дойран, като за реализацията му ВМРО дари общо над 30 000лв. Отделно, от военното министерство бяха дадени отработени гилзи за материала за изграждане на фигуралната композиция на паметника.

„Благодарение на подкрепата на Красимир Каракачанов като министър и вицепремиер Плевен получи 1 милион лева за поддръжка на парка „Кайлъка“, както и бе изграден временен понтонен мост над река Искър при село Чомаковци.“, заяви още д-р Калин Поповски.

Отваряне на проекта АЕЦ Белене, запазване на българските ТЕЦ-ове, разтоварване на българския бизнес от административни тежести и запазване ставките на ДДС, таван на земеделските субсидии и приоритетно подпомагане на производителите на плодове, зеленчуци и месо ще бъдат част от основните приоритети на ВМРО в следващия парламент. Това заяви на пресконференцията днес лидерът на партията и водач на листата в 15 Плевенски МИР Красимир Каракачанов.

Други важни за патриотичната партия приоритети са пълната забрана на джендър пропагандата и на тези НПО-та, които я пропагандират. ВМРО ще настоява отново за връщане на наборната служба в армията, както и за достойно възнаграждение на българските офицери и войници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: