Областният председател на ДПС: Това са поредните ненужни предсрочни парламентарни избори!

11.05.2024 10:00

Областният председател на ДПС в Плевен Илиан Селимски: Това са поредните ненужни предсрочни парламентарни избори, провокирани от индивидуалното его на хора с ниска, или по-точно никаква коалиционна култура!

С пресконференция в клуба на БТА в Плевен бе открита кампанията на ДПС за предстоящите избори за Европейски парламент и Народно събрание. В нея взеха участие всички номинирани кандидати за народни представители от ДПС от 15 МИР Плевен, областният председател на ДПС в Плевен Илиан Селимски, водачът на листата и народен представител от 47-мо, 48-мо и 49-то Народно събрание Марио Рангелов, както и двама от младите кандидати на Движението, включени в листата на ДПС за членове на Европейски парламент – лидерът на младежката организация Танзер Юсеинов и членът на Централното оперативно бюро на партията Танер Кабилов.

„Двата избора са важни и неразривно свързани, тъй като посоката на Република България с приемането ни в Европейския съюз е само една – Европа. Затова евроизборите и защитата на националния ни интерес в Европа са от особено значение за нас. Естествено, за да не бъде прекъсната веригата Европа – България, за да стигне и до нашия регион Плевен, трябва да се работи в политическия контекст – европейско-национално-регионално.“, заяви областният председател на ДПС в Плевен Илиан Селимски.

В листата на ДПС за народни представители от 15 МИР Плевен присъстват хора от всички етнически и религиозни принадлежности, експерти от всяка една от сферите на обществения живот. За пореден път ДПС демонстрира, че не само даваме път на младите и на експертите, но и доказваме толерантността ни и разбиваме мантрата за затвореността на партията ни. Това коментира още Илиан Селимски.

Водач ва листата на партията в 15 МИР е Марио Рангелов – народен представител в 47-мо, 48-мо и 49-то Народно събрание. ДПС-Плевен се явява на изборите с пълна листа от 16 кандидати: Марио Рангелов, Радослав Иванов, Васил Петков, Айлян Пашала, Стефан Стефанов, Юлиян Йовков, Валентин Банчев, Емил Шишманов, Катерина Миткинска, Добромир Маринов, Агнеса Алексиева, Накрие Селейдинова, Йосиф Илиев, Исмаил Гюлянлиев, Асен Асенов и Илиан Селимски.

Имаме шанс за втори мандат в Плевен. Това заяви при откриване на предизборната кампания на партия „Движение за права и свободи“  в Националния пресклуб на БТА в Плевен водачът на листата с кандидати за народни представители за 15-и изборен район – Плевен Марио Рангелов.

„В ДПС най-важната структура това е избирателят, местната организация. Ако ние като техни довереници не си изпълняваме ангажиментите, то не бихме били номинирани, камо ли да станем народни представители или общински съветници. Това е разликата между ДПС и повечето национално представени партии.

Защо да гласуваме за партия ДПС, и с какво тя ще помогне страната ни да излезе от този колапс в момента?

Правеха се всякакви опити за промени, подмени, нови политически проекти, но се видя, че от тях няма никаква обществено полза за регионите, особено за Плевен. Това заяви Марио Рангелов на пресконференцията. Като основно причина за това той посочи липсата на експертиза за управление, липсата на визия за проблемите на региона и най-важното – липса на желание за решаване им. Според него ДПС вече е показала в Южна България добрата координация между местната и централната власт и положителните резултати от това.

„Готови сме да работим с всички с представители на местната власт, с всички колеги народни представители за по-доброто на Плевен, но да има ясна визия. Какъв е пътят? Моето наблюдение е, че 34 години в област Плевен управляват едни и същи, сменяйки си само партийната принадлежност. На първо място ние трябва да имаме визията за икономическото развитие на района си, а всичко останало ще дойде след това.“, посочи Марио Рангелов като определи като първи важен приоритет свързващия Околовръстен път с магистрала „Хемус“. Това според него ще доведе до оформянето на икономическа и индустриална зона, която да създаде нови работни места.

Рангелов припомни някои от ключовите законодателни инициативи на депутатите от ДПС в Народното събрание, които по думите му са доказателство, че партията е близо до проблемите на хората и ги познава. Една от тях бе стабилизирането на държавната болница в Плевен. Според него е належащо да се направи и подкрепи един План за развитието на Северозападна България, който да стане национален и бъде следван и изпълняван независимо от това, кой управлява на национално ниво.

„Като председател на младежката организация на ДПС съм изключително горд, че има толкова много млади представители, които са в листите на партията като кандидати за членове и на Европейския парламент и на Народното събрание. Он една страна това е оценка за работата на младежката организация, но и заявка на партията за инвестиция в младите хора на България. Приоритетите за България трябва да станат приоритети и за Европейския съюз, защото решенията, които се вземат в него, не са нещо, което ни бива налагано, а точно ние сме хората, които да отстояваме нашите интереси там чрез нашите много добре подготвени експерти.“, заяви младежкият лидер на ДПС и кандидат за евродепутат Танзер Юсеинов.

Важен проблем според нас е демографската криза в България, а неговото решение трябва да включва решаването на много въпроси в сферата на образованието, здравеопазването, привличането на чужди инвестиции и мотивиране по този начин на младите хора да останат в родните си места. Разбира се, светът е отворен, и ние трябва да се възползваме максимално от възможностите, които предлага Европейския съюз, като прилагаме обаче натрупаните знания и опит в нашата родина. Това коментира още Танзер Юсеинов в Плевен.

„Заедно с председателя на младежката организация, ние сме от онова трето поколение младежки политици, реализирани от ДПС, и с радост виждаме, че в листите за евродепутати и народни представители има колеги от вече четвъртото поколение. Това е сериозен атестат за ДПС като политическа организация в стратегически план.“, посочи в Плевен членът на Централното оперативно бюро на партията и кандидат за евродепутат Танер Кабилов.

Според него, има пряка релация между европейските политики и националните политики и стратегии. „Ние ще отстояваме много силно българския интерес в рамките на европейските дебати в конкретни сектори. Ще работим активно в посока на разширяване на трансграничното ни сътрудничество, както и в подкрепа на полезните европейски инициативи, касаещи икономическото развитие и растеж. Проблеми има, но те дават и възможности за решаване чрез сериозен консенсус, ясна визия и усилие на местно и национално ниво. Категоричната позиция на ДПС е, че страната ни трябва да влезе в Шенген и Еврозоната.“, заяви още Танер Кабилов.

Водач на листата на ДПС за членове на Европейския парламент е Джевдет Чакъров, втори е Илхан Кючюк, а трета Искра  Михайлова-Копарова. В нея влизат още: Танер Кабилов, Елена Йончева, Танзер Юсеинов, Констанца Гюрова, Айтен Сабри, Денис Инджов, Мастън  Мастънов, Денис Христова, Иван Костадинов, Мехмед Расим, Левент Мемиш, Синан Пехливанов, Мелиса Черкезова и Имрен Мехмедова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: