ДФСГ „Интелект“ с поредица от инициативи по повод празника на гимназията – снимки

10.05.2024 16:31

 

В ДФСГ „Интелект“ – Плевен се проведоха поредица от инициативи по повод празника на гимназията. „Седмицата на Интелект“ започна със среща с доц. Цветелин Георгиев – възпитаник на плевенското училище и настоящ преподавател в Русенския университет, който представи монографията „Изследване и приложения на цикъла PDCA в системите за управление на качеството“ и разказа за своя творчески и житейски път от ученическата скамейка до преподавател и ръководител на Център за трансфер на технологии и интелектуална собственост.

На 8 май в Концертна зала се проведе онлайн среща с Юли Тонкин – известен предприемач, инвеститор, писател, мотиватор, създател и водещ на най- големите събития за личностно развитие в. България. Темата на срещата бе „Целеполагане“ , а учениците се интересуваха от срещите на г-н Тонкин със стотиците българи, на които е помогнал да постигат целите си, както и от работата на екипа му.

На 9 май се състоя викторина, посветена на Деня на Европа, а участници бяха учениците от 10г и 11г клас -специалност „Съдебна администрация“. Въпросите, на които трябваше да отговарят, бяха структурирани в платформата “Kahoot”, която дава възможност на потребителите сами да   създават съдържанието, облика и правилата на играта. Водещи на викторината бяха Дария Лазарова от 9а клас и Лъчезара Стоянова от 8а клас, а призови места грабнаха Михаела Мачева, Пламена Микова и Никол Маринчева от 10г клас.

На 10 май ДФСГ „Интелект“ отбеляза своя празник , който по традиция е на 11 май. Програмата бе наситена с редица инициативи, които се проведоха на различни локации в училището. Във физкултурния салон се състоя среща с баскетболния отбор на „Спартак“ Плевен и демонстрации на наши спортисти, а  участници бяха  8-те и 9-те класове.

В Концерна зала гости бяха  Митко Петров- зам. директор на Исторически музей и поета Боян Горанов. Тема бе „Първата световна война и мястото на генерал Владимир Вазов в нея. Участници бяха младежите от 10 клас. С поздрав към учениците и гостите се включиха и хор „Звъника“ с диригент Ваня Делийска.

В зала „Библиотека“ учениците от 11 клас имаха възможността да разговарят с  трима възпитаници на ДФСГ „Интелект“, дълги години живели и учили в Англия, Швеция и Дания на тема „Учене и реализация тук или в чужбина. Кой път да избера?“. Ивайло Иванов, Веселин Атанасов и Кристиан Аспарухов говориха за предимствата и недостатъците на образованието у нас и в другите страни, за възможностите за работа, за срещите с различни хора и опита, който са натрупали до момента.

Кулминацията на „Седмицата на Интелект“ бе изпращането на Випуск 2024 в двора на гимназията. Програмата бе изпълнена с много песни и танци, За доброто настроение на зрелостниците допринесоха и изпълненията на Стефани Славчева от 10в клас, ансамбъл „Интелект“ и хор „Звъника“.

Това информират за Плевен за Плевен от ДФСГ „Интелект“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: