Победителите в Националния кръг на олимпиада по астрономия с награди от Община Плевен – снимки

07.05.2024 14:15

Националната комисия за организиране и провеждане на Националния кръг на олимпиада по астрономия, провел се с домакинството на гр. Плевен, след проверка на писмените работи на участниците определи следното класиране:

Възрастова група VII – VIII клас

Първо място – Светослав Арабов, МГ „Д-р Петър Берон“ Варна;

Второ място – Максим Босилков, СМГ „Паисий Хилендарски“, София;

Трето място – Цветелина Данова, СМГ „Паисий Хилендарски“, София.

 

Възрастова група IX – X клас

Първо място – Красимир Станков, МГ „Баба Тонка“, Русе;

Второ място – Петър Попов, ПМГ „Яне Сандански“, Гоце Делчев;

Трето място – Ярослав Басков, МГ „Д-р Петър Берон“, Враца.

 

Възрастова група XI – XII клас

Първо място – Лора Лукманова, СМГ „Паисий Хилендарски“, София;

Второ място – Калоян Цанев, ПЧМГ, София;

Трето място – Елена Йорданова, МГ „Баба Тонка“, Русе.

Оценяващите в състава на Националната комисия са, както следва: Председател – гл. асистент Мая Гълъбова, членове – гл. асистент д-р Александър Куртенков, Ева Божурова, Захари Дончев, Никола Каравасилев, Йоанна Кокотанекова, Димитър Кокотанеков, Светла Цекова, Мирослав Радомиров, Милен Минев, Даниела Иванова и Цвета Попова. Класираните на първите места в трите възрастови групи получиха награди и от името на Община Плевен, връчени лично от кмета на Общината д-р Валентин Христов. Церемонията по награждаването и закриването на олимпиадата се състоя в Математическа гимназия „Гео Милев“, Плевен.

В три поредни дни Плевен бе домакин на XXVII-ата Национална олимпиада по астрономия. Организатори на събитието бяха Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Плевен, МГ „Гео Милев“, Община Плевен, Съюз на физиците в България – клон Плевен. В престижната надпревара се включиха 96 ученици от VII до XII клас и 28 ръководители от цялата страна. Участниците са победители в двата предварителни кръга – общински и областен, на инициативата, които се проведоха в училищата и всички региони на страната.

Учениците с най-високи резултати ще представят страната на международни състезания по астрономия и на научни форуми у нас и в чужбина.

Информация и снимки: община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: