„ЛЕВИЦАТА!“ в Плевен регистрира листата си, водена от енергетика проф. Янко Янев

07.05.2024 18:07

„ЛЕВИЦАТА!“ в Плевен регистрира листата си за народни представители, водена от енергетика проф. Янко Янев. Проф. Янев изрази удовлетворение от мястото си във формация, която има правилен начин за мислене по отношение на енергийната сигурност на България и нейното енергийно бъдеще.

„България е държава, която повече от 40 години използва ядрена енергия, използва такава в момента и със сигурност това е бъдещето на енергетиката. Това трябва да бъде направено от умните хора на държавата ни“.

Лидерът на АБВ Румен Петков подчерта, че е чест за Плевен и за България кандидатурата на проф. Янев – един от най-големите авторитети в ядрената енергетика в европейски и световен мащаб.

„Неслучайно е изпълнителен директор на Международната академия за атомна енергия – признание и за него, и за българския научен потенциал. Но той е и практик с опит в Международната агенция за атомна енергия и в българските институции. Доверието към проф. Янев е безспорно, но трябва да бъде материализирано на 9 юни в името на бъдещето на България и на нейната енергийна сигурност. Той има конкретно виждане за реализацията на проекта „Белене“, което съм сигурен, че ще получи сериозна международна подкрепа“.

„ЛЕВИЦАТА!“ в Плевен: листата за народни представители

Проф. Янко Янев

Иван Пачев

Деница Иванова

Красимир Иванов

Огнян Янчев

Николай Добрев

Валентин Пандинов

Веселин Радев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: