Бронзови медали за отбора по шахмат на МГ “Гео Милев“ (11-12-клас) на Ученическите Игри

07.05.2024 8:06

От 30 април до 1 май в град Хасково се състояха финалите за 11-12 клас на Ученически Игри-2024. Тази възрастова  се въвежда отново след като преди 18 години възрастjа на участниците бе ограничена до 10-ти клас. Отборите бяха съставени от 3 момчета и едно момиче.

Отборът на МГ “Гео Милев“ бе в състав Кристиян Милев, Кристиян Георгиев, Александър Георгиев и Катрин Нинова. С този отбор плевенчани бяха първи миналата година но в групата 8-10 клас. В отбора не можа да играе абитуриентката Ева Русева, поради кандидат-студентски изпити, но се включи Александър Георгиев който е в 9-ти клас, но регламента позволяваше това.

За финалният кръг се бяха класирали 10 отбора, победители в съответните зани. Те играха „всеки срещу всеки“. Плевенският отбор спечели 5 срещи, загуби една и три завърши наравно, което му отреди трето място в крайното класиране. Катрин Нинова получи бронзов медал и за представянето на женската дъска.

Това е пореден успех за отбора на МГ “Гео Милев“(Плевен) , който отдавна е „марка“ в ученическия шах. Амбициите за младите шахматисти, които са и активни състезатели на СКШ “Спартак Плевен XXI” e догодина, когато ще бъдат в същия състав, отново да атакуват първите места.

Това информират за Плевен за Плевен от СКШ “Спартак Плевен XXI”

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: