Хиляди жители и гости на фолклорния събор “Майски Кукутановец” в Кнежа – фотогалерия

02.05.2024 8:23
Хиляди жители и гости се забавляваха под звуците на българската фолклорна музика и ритми на емблематичния за Община Кнежа фолклорен събор “Майски Кукутановец”. За приповдигнатото настроение на публиката се погрижиха едни от най-обичаните фолклорни изпълнителки – Райна, Крисия Д., както и танцова формация „Табиетлии“. Те добавиха още повече вълнение и радост към празника.
Гостите имаха възможността да опитат от автентичното за нашия край ястие „Пиле на лютика по кнежански“, приготвено от майстор-готвачите от ПК „Дълголетие“ гр. Кнежа. Освен това майстор Джевжет приготви за всички присъстващи страхотни родопски чевермета. Имаше и вкусна курбан чорба за здраве.
 Традиционни ястия от царевица бяха приготвили екипът на Института по царевицата, за което сърдечно благодарим!
Благодаря за присъствието на нашите специални гости днес – евродепутатът г-н Андрей Ковачев, народните представители г-н Валери Лачовски, Красен Кръстев и Мартин Харизанов. Събитието уважиха и колеги кметове от област Плевен.
Благодаря и на всички присъстващи, с които заедно споделихме тези невероятни моменти!, коментира кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: