Великденско настроение завладя село Асеновци – снимки

01.05.2024 13:19

Страстната седмица винаги е имала запазено място в българския обреден календар. Затова НЧ „Съзнание 1894“ и ДГ „Слънце“, филиал село Асеновци организираха подготовка за Великден, която включваше оцветяване на великденски картини, изработка на великденска украса и изложба на яйца и сувенири. Децата оцветяваха с боички и пастели яйца, които ще занесат в къщи, а  великденските украси ще красят читалището и детската градина. Малките палавници с голямо желание се включиха в украсата на „ Великденско дръвче“, а с още по- голяма радост беше проведено състезанието с пренасяне на яйца в лъжица.

Победител в състезанието стана отборът на г-жа Денка Станева, а другият отбор – на г-жа Пламена Петрова си запази правото за следващия път.

И щом има празник, не може да няма почерпка. Ръководството на читалището поднесе на децата лакомства и великденски подаръци. Благодарим на персонала на ДГ „Слънце“, село Асеновци за гостоприемството и съвместната работа! Пожелаваме на всички много здраве и  весели празници с близките хора!

Информация и снимки: Петранка Стефанова – секретар на НЧ „Съзнание 1894“, село Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: