Първо място за СК “Ви Ес Феерия”, град Левски на мажоретния фестивал “Търновска перла”

30.04.2024 11:48

На 27 и 28 април се проведе мажоретен фестивал Купа “Търновска перла” в град Велико Търново. Спортен клуб “Ви Ес Феерия”, с ръководители Соня Дунева и Ралица Асенова, участва в ежегодния фестивал, където рекордният брой от 800 мажоретки се конкурираха в различни дисциплини.

Фестивалът започна с тържествено дефиле, а след това домакините приветстваха всички гости. Участници имаше от градовете Шумен, Нови Пазар, Велико Търново, Карнобат, Тервел, Добрич, Бургас, Стара Загора, Русе, Ловеч, София, Карнобат, Хасково и др.

Нашите момичета се състезаваха през първия ден в две дисциплини – Традиционален корпус и Традиционни помпони, във възрастова група “Тийн”, която е една от най-конкурентните групи. Момичетата спечелиха първо място след изиграването на танц с помпони.

Вълнението и радостта са големи! През погледа на родител: „Днес бях с тях …и видях, усетих, горях! Видях какво е да си дал, да се бориш и да си щастлив! По детски, искрено и чисто! 800 мажoретки, десетки състави, много борба и нашите деца! Там, първи! Заслужено! Браво!“

Благодарение на госпожа Валя Маркова, която създаде Мажоретния състав през 2006 година в град Левски, дейността на състава продължава, защото тя запали у всички нас огъня! А ние горим в това, което правим! И го правим с любов!

Благодаря на Петя Асенова за това, че вдъхнови децата да танцуват, за труда и за любовта, с които постави основите на настоящия представителен състав!

Благодаря на предходното поколение момичетата, които предадоха своя опит на следващите грации и помагаха в тренировъчния процес!

Благодаря на Хулиа Тодорова, затова че запозна по-малките мажоретки с нашия спорт и ги накара да обичат мажоретния танц!

Благодаря на Ралица Асенова, затова че продължи да работи с децата с хъс, ентусиазъм и много обич! Тя ги учи да танцуват, но освен това възпитава у тях и умения и качества, които са ценни за живота!

Благодаря на всички момичета за отдадеността и постоянството, с които тренират! Гордея се с вас!

Спортен клуб “Ви Ес Феерия” е сбъдната мечта! Мястото, където се преплитат любовта към танца и любовта към живота. Просто Феерия!

Информация и снимки: Соня Дунева – ръководител на Спортен клуб “Ви Ес Феерия” 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: