Ученици от НУ „Единство“ се запознаха с обитателите на пчелин в село Гривица – снимки

23.04.2024 12:26

В Международния ден на Земята ученици, родители и преподаватели от НУ „Единство“ – Плевен посетиха пчелина на Теодор Балински в село Гривица. Кметът на селото Петър Георгиев предостави игрището и посрещна малчуганите с вкусна погача и мед. Пчеларят Теодор Балински разказа за живота на пчелите, които са едни от най-важните същества на планетата. Тяхното съществуване е от ключово значение за всички останали видове, включително и за хората. Сред официалните гости на събитието бяха Теодора Маринова и Лидия Донкова от отдел „Образование и младежки дейности“ в Община Плевен. Те отправиха към децата специални поздравления от Елина Димитрова, зам.-кмет „Проекти и хуманитарни дейности“, за прекрасната инициативата.

В началото на годината децата осиновиха кошер на Пчеларска къща „Балински“ – с. Тотлебен. Осиновявайки кошер, подкрепяме пчеларя, който се грижи за нашите пчели, получаваме мед и имаме възможността да се запознаем с тях на живо, посещавайки пчелина, разказват организаторите.

Благодарим на служителите на Кметството на село Гривица, които с удоволствие насадиха медоносните дръвчета, подарък за нашия кошер. Надяваме се да преминем през всички останали стъпки за постигане на основната ни цел, а това е НУ „Единство“ – гр. Плевен да бъде част от Екоучилищата. В началото на учебната година НУ „Единство“ влезе в Зеления кръг от Програма „Екоучилища“.

Това информират за Плевен за Плевен от НУ „Единство“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: