Добри примери за опазване на околната среда дадоха малки и големи от община Левски – снимки

23.04.2024 10:24

Във връзка с изпълнение на Общинската програма за превенция на агресията и асоциалното поведение чрез участие в извънкласни и извънучилищни дейности по култура, екология  и отбелзяване на Международния ден на Земята – 22 април, МКБППМН покани всички общински училища, ДГ „Слънце”, ДГ „Локомотив”, ЦОП-гр. Левски, ЦНСТДБУ-гр. Левски и НЧ „Георги Парцалев – 1091” да вземат участие в инициативата по опазване на прилежащото дворно пространство.

МКБППМН осигури указателни дървени табели, които всеки един от участващите в инициативата, да нарисува и надпише, с призив към опазване на околната среда. Ентусиастите поставиха табелите на видни места в дворните си пространства, за да привличат вниманието към важността от опазванетто на природата.

Някои от посланията гласяха: „Земята е нашата къщурка зелена!”, „Пази ме! Аз съм твоя! С обич – природата!”, „Спасете света днес, за Вашето утре!” и др. Децата, заедно с ръководителите им посадиха дървета и изготвиха постери, но най-вече се забавляваха, докато се учеха на отговорност към Земята!

Основните цели на инициативата бяха възпитание към отговорност  и грижа за околната среда, превенция на замърсяването и създаване на ангажираност в децата, за това че природата е тяхна и те трябва да я пазят.

Информация и снимки: Илияна Александрова,секретар на МКБППМН

#тагове:

НАЙ-НОВИ: