Ученик от плевенското ОУ „Васил Левски“ със златен медал от Националната олимпиада по география и икономика

22.04.2024 14:35

Мартин Първанов, ученик в VII „б“ клас в ОУ „Васил Левски“ – Плевен, спечели златен медал със събраните общо 117 точки на Националната олимпиада по география и икономика. Националният кръг се проведе в София от 19 до 21 април, информира за Плевен за Плевен директорът на учебното заведение Таня Тонева. В него са взели участие 33 ученици от България. Някои области са представени с по двама ученици, а София е била с шестима представители.

Мартин Първанов има подчертан интерес към географията и историята и е областен победител в Плевен на олимпиадата по география и икономика през предходните две учебни години (в V и в VI  клас, където областният кръг е последен). Допуснат е да се яви на националния кръг на олимпиадата по география и икономика през тази година от национална комисия след проверка на всички работи, които са анонимни, на победителите от всички области.

Националният кръг на Националната олимпиада по география и икономика включва предварителен писмен изпит с 15 състезателни задачи със структуриран и със свободен отговор с максимален брой 100 точки и време за работа 60 минути и мултимедиен тест с 15  състезателни задачи c максимален брой 30 точки и време за работа 15 минути. Състезателните задачи за националния кръг се определят върху цялата учебна програма по география и икономика за VІІ клас, както и върху учебното съдържание от предходните класове. Писмените работи на всички участници са анонимни.

Марто е амбициозно, но скромно и отговорно дете, подкрепяно много от семейството си и учителката по география Маргарита Рашкова. Той е избрал да учи в училище, което толерира и подкрепя участието на децата в състезания, олимпиади и конкурси за развитието на дарбите им. В ОУ „Васил Левски“ – Плевен има организирани 11 групи за занимания по интереси.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: