Нови успехи за плевенски шахматисти от СКШ “Спартак Плевен XXI“ и МГ “Гео Милев“

22.04.2024 13:59

На 19 април в Габрово се проведоха Зоналните първенства на ученическите игри по шахмат. Отборите на МГ „Гео Милев“ в групите 8-10 клас и 11-12 клас  се класираха на първо място и ще участват във финалния турнир.

С големи надежди се очаква представянето на плевенските отбори на финалите. Да припомним, че миналата година отборът на МГ “Гео Милев“ стана шампион в групата 8-10 клас. От този отбор Кристиан Георгиев, Кристиан Милев и Катрин Нинова вече са в отбора за 11-12 клас, към който играят и абитуриентите Ева Русева, която е шампионка с отбора през 2018 г. и Мартин Мончев. Всички те са състезатели на СКШ “Спартак Плевен XXI”.

С надежди за призово класиране е и отборът за 8-10 клас, в който играят Александър Георгиев и Владислав Кръстев –  шампиони с отбора през миналата година, както и Кирил Гаргов, Божидар Петров и Катерина Бояджиева. От тях Божидар Петров е състезател на СКШ “Плевен XXI”, а останалите са състезатели на СКШ “Спартак Плевен XXI.

В групата за 5-7 клас отборът на МГ “Гео Милев“ се класира на второ място. В него участвуваха състезателите на СКШ“Спартак Плевен XXI”  Цветан Иванов и Натали Цанева, както и Станислав Петров и Петър Орлов, които са състезатели на СКШ “Плевен XXI”.

На 20 и 21 април в град Троян се състоя детски турнир по класически шах .Отлично се представиха състезателите на СКШ “Спартак Плевен XXI” Яна Лакова, Максим Казанджиев, Радослав Йорданов и Виктор Комитски, които спечелиха купите съответно в групите до 8,10,12 и 14 години.

Това информират за Плевен за Плевен от плевенския шахматен клуб.

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: