Мъжкият отбор по ориентиране на ВВВУ „Георги Бенковски“ оглави класацията на Държавното индивидуално първенство

19.04.2024 7:31

Съвместното Командване на Специалните Операции е домакин на Държавния военен шампионат по ориентиране за 2024 г. Състезанието  се провежда в района на Баткунския манастир “Свети апостоли Петър и Павел”,  разположен в северните склонове на рида Каркария от Баташкия дял на Родопите, на около 1,5км от някогашното село Баткун, днес част от с. Паталеница, и на 12км югозападно от Пазарджик.

В индивидуалните стартове при мъжете участваха 9 отбора с 33 състезатели. Отборът на ВВВУ „Георги Бенковски“ завоюва първото място с резултат от 1 час 57 минути и 39 секунди и получи 10 точки в крайното класиране.

Курсант Здравко Колев, оглави класацията – първо място с резултат от 45 минути и 46 секунди. Старши лейтенант асистент инж.  Милен Симеонов  се класира на 9-то място като премина по маршрута за 1 час 11 минути 53 секунди.  На 14- та позиция е курсант младши сержант  Цветелин Велков с резултат от 1 час 21 минути 28 секунди. Курсант  Иван Янков бе сред 14-те състезатели, които не завършиха в контролното време.

Женският ни отбор в състав: курсант старшина Василена Маркова, курсант старшина Кръстина Борисова и курсант младши сержант Ивана Крумова бяха сред 24-те състезателки от 7 отбора, преминали по трудното трасе , ала не завършиха в контролното време.

Информация и снимка: ВВВУ „Георги Бенковски“, фейсбук страница

#тагове:

НАЙ-НОВИ: