Геновева Диманова гостува в село Победа с моноспектакъла „Приумиците на съдбата“

19.04.2024 13:37

На 19 април, по покана на НЧ „Зора-1990 г.“, авторката Геновева Диманова гостува в село Победа. На литературната среща, сред местните читатели и почитатели бяха Даниела Александрова – кмет на село Победа и Теодора Димитрова  – секретар на НЧ “Наука”, село Комарево.

Геновева Диманова е родена през 1962 г. в Провадия. В Тополовград заживява двадесет години по-късно заедно с родителите си по 22 ПМС /За районите на Странджа и Сакар/. Автор е на пет поетични книги, много отличия от различни конкурси и поетични прояви. Член е на Литературния клуб „Илко Карайчев“ към читалището в Тополовград. „Приказка за доброто“ е първата ѝ книга за деца. След няколкото книги с поезия и една приказка, сега авторката преминава и към прозата. С творчеството си тя ни подтиква да се замислим за греха и прошката. Способни ли сме да я дадем от сърце и безкористно, да живеем обичани, но и обичащи, добросърдечни и добронамерени?

В лекционната зала на читалището, авторката представи моноспектакъл по едноименната ѝ новела „Приумиците на съдбата“. Последва разговор и дискусия, след което всеки желаещ си закупи нейна книга с автограф.

В края на срещата, в знак на благодарност за вълшебната творческа среща и изживените вълнуващи мигове, на талантливата авторка бяха поднесени цветя и сувенири, ръчно декорирани от децата, творящи в читалището.

Това информира Димитринка Гетова, секретар на НЧ „Зора -1990г.“, село Победа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: