Възпитаниците на Езиковата са сред първите на Националната олимпиада по немски език

19.04.2024 7:54

За поредна година и в силна конкуренция със 120 ученици от цялата страна възпитаниците на Езиковата в Плевен са сред първите на Националния кръг на олимпиадата по немски език. С призови места са Виктор Христов –12кл., Михаела Муратовска –10кл. и Ния Танева – 9кл., като Михаела е за трета година в тройката на страната с първо, второ и трето място.

Достойно се представиха и другите наши участници в тазгодишната надпревара: Гергана Поповска, Петър Петков, Калина Тончева и Виктория Чомаковска. Момчетата и момичетата показаха изключителни знания и умения не само в писменото общуване, а и в умението за устна комуникация.

Отново гордост са ни дванадесетокласниците, придобили така ценната Немска езикова диплома В2-С1 – свидетелство за ползотворната съвместна работа на учител и ученици.

Единадесетокласниците Петър Петков и Гергана Поповска продължават  на полуфинал на немското елитно състезание „Jugend debattiert“, при което основната тежест пада върху уменията за прецизно, умело и ерудирано изказване по обществено значими теми.

Това информира на фейсбук страницата си директорът на Профилирана гимназията с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ Юрий Тодоров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: