Възможности за партньорски проекти в културата обсъждаха на среща в Плевен

19.04.2024 14:15

Разнообразните проектни идеи очертават нови перспективи за развитието на Плевен като център на творческите индустрии

В дух на конструктивност и творчески идеи за бъдещи партньорски проекти в Плевен преминаха срещите на представителите на Националната художествена академия с ръководители на проектни направления на Северозападния образователен научно-иновационен технологичен хъб, направление „Креативни индустрии“.

Г-жа Свилена Матеева – директор „Образование, проекти и международна дейност“ и г-жа Диди Спасова – ръководител отдел „Връзки с обществеността“ в НХА проведоха поредица от срещи с представители на плевенски културни организации и творчески съюзи: г-н Румен Тодоров, директор на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен, г-жа Цвета Евлогиева-Кацарова, директор на Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен и г-жа Полина Атанасова – уредник на ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“, директора на Драматичен театър „Иван Радоев“ – Плевен г-н Димитър Кабаков, г-жа Светла Цачевска, програмен директор „Култура“ на Фондация „Лъчезар Цоцорков“, председателя на плевенското дружество на САБ арх. Емил Дечев, г-н Валентин Асенов – председател на Представителство на СБХ Плевен.

Ползотворна бе срещата на екипа на Националната художествена академия с г-жа Елина Димитрова, заместник-кмет по „Хуманитарни дейности“ на община Плевен. Бяха обсъдени възможности за многостранно сътрудничество както в сферата на художественото образование, така и по отношение на изящните и приложни изкуства, дизайна и реставрацията.

Дискутираните проекти очертават нови перспективи за развитието на град Плевен като център на творческите индустрии чрез изграждане на партньорства, сътрудничество между академиите и училищата по изкуства, културните организации и общинските структури.

Иновационен център „Творчески Северозапад“, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: