Първокласниците от ИНУ „Христо Ботев“ се включиха в националната инициатива „Походът на книгите“

17.04.2024 10:07

13-ото издание на националната инициатива „Походът на книгите“ първокласниците от ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен посрещнаха със своите приятели от Библиотеката на читалище ЛИК сред книги, герои от приказки и интерактивни игри. С учениците от А,Б,В и Г класове в читалището продължи Деветнадесетият Маратон на четенето, който се провежда  от 2 до 23 април 2024 г.

Как децата могат да създадат от своите ежедневни случки, срещи, игри и приключение художествен разказ или стихотворение, научиха първокласниците от младата плевенската авторка Мирослава Дачева. Чрез свои лични истории от детството Мирослава, която е носител на награди от редица национални конкурси за литература, въведе децата в чудния свят на вълшебните приказки, изпълнени с еднорози, феи и магьосници.

Всички заедно разговаряха за това, кое е добро, и кое – лошо, как можем да сторим добрина и направим заедно света – вкъщи, в училище, в компанията на приятели – по-добър и красив за нас и за всички хора.

Благодарствен адрес от директора на ИНУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов бе връчен на секретаря на читалище ЛИК Плевен Катя Божикова и на екипа на културната институция.

„Позволете ми от мое име и от името на моите колеги да изкажа нашата сърдечна благодарност към Вас и към всички деятели на читалището за ползотворното сътрудничество и успешното реализиране на съвместна творческо-просветна дейност, за високия професионализъм при организиране на събития и празници за учениците от нашето училище с цел насърчаване любовта на подрастващите към знанието и книгата. Благодарим за настроението, творческия и ценностен заряд, които подарявате на децата!“, пише в Благодарствения адрес.

Директорът на ИНУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов е уверен, че успешното сътрудничество между двете институции – читалище и училище, ще продължи и в бъдеше с нови инициативи и взаимно доверие.

Това информират от учебното заведение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: