Плевенски общински съветник влезе в евролистата на ПП Възраждане

16.04.2024 18:06

Днес на пресконференция в БТА Костадин Костадинов представи  листата на „Възраждане“ с кандидати за евродепутати. „На 9 юни отиваме да гласуваме за екзистенциалното ни право на живот, да гласуваме за това България и българският народ да продължат да съществуват.“, заяви лидерът на партията.

Той подчерта, че от години се води чужда политика у нас, за да откажат българите да си дават правото на глас и да може на избори да ходят само тези с купения и корпоративния вот.

Той представи всеки един от 17-те кандидати за евродепутати с кратки биографии. В продължение на месец всички структури на политическата организация в страната предлагаха свои номинации за кандидати за Европарламента.

Водач на листата е Станислав Стоянов. Той е роден във Варна. Завършва висшето си образование във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност Приложна лингвистика с френски и испански език. Има магистърска степен по Европейска интеграция към същия университет, както и по Европейски публичен мениджмънт от университета на град Лиеж, Белгия.  Станислав Стоянов е бил  част от екипа, подготвящ българската версия на действащото европейско законодателство в предприсъединителния процес на България към Европейския съююз. Той е избран  за народен представител в 48 и 49 Народно събрание от област Велико Търново  и е част от Комисията по външна политика и  въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, и Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта. Стоянов е и един от основните фактори във „Възраждане“, които изграждат и поддържат международната политика на българската политическа организация, превърнала се през последната година в предпочитан партньор на партии, с които следват  общи политически цели в цяла Европа. Изграждането и поддържането на тези партньорства е основна заслуга на Станислав Стоянов.

На второ място е  радиоводещият  Петър Волгин. Името му се свързва с обективна журналистика.  Той е носител  на  множество награди, сред които са номер 1 на програма „Хоризонт“, наградата „Сирак Скитник“ за най-добър журналист,  на СБЖ – „Златно перо“ за радиожурналистика,  наградата „Шофар“ на Организацията на евреите в България „Шалом“ и други.

В листата на ПП Възраждане е и общинският съветник в местния парламент в Плевен Захари Дончев.

Захари Дончев е с висше образование – специалност Икономика на търговията. Досегашният му  близо 18-годишен трудов стаж е бил почти изцяло насочен в областта на международни търговски взаимоотношения с фирми от Европа, Азия, Южна Америка. Благодарение на служебните си ангажименти е посетил над 30 държави в тези континенти и е изградил партньорски взаимоотношения с различни компании.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: