Роси Денчева триумфира с титлата на сингъл при девойките на турнира от категория J300 на ITF в Пловдив

13.04.2024 14:03

Росица Денчева спечели титлата на сингъл при девойките на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив. Надпреварата се провежда при много добри условия на кортовете на ТК „Локомотив“.

В изцяло български финал Денчева направи обрат и победи с 5:7, 6:3, 6:4 Елизара Янева. Така Денчева спечели титлата с пет победи при само един загубен сет. Това е шеста титла за Роси на сингъл от турнири на ITF за девойки.

Наградите на призьорите връчиха Стефан Цветков – президент на Българска федерация по тенис, Димитър Златанов – президент на ТК „Локомотив“ и собственик на фирма „Лидер -96″, Николай Бухалов – олимпийски шампион и зам. кмет „Спорт и младежки дейности“ на Община Пловдив, Георги Чочев – вицепрезидент на БФТ и изпълнителен директор на ТК „Локомотив“ (Пловдив), Йордан Божинов – турнирен директор и Ивайло Цветков – главен съдия.По-късно днес Елизара Янева и Росица Денчева ще играят финал и в турнира на двойки при девойките. Поставените под №1 в схемата българки ще играят срещу Сара Файмонова Чехия и Джози Демс от Германия.

Информация и снимки: бгтенис

#тагове:

НАЙ-НОВИ: