8 месеца условно и 200 лв глоба за мъж, опитал да подкупи полицай в Искър

10.04.2024 9:39

На 9.04.2024 година, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №203/2024 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу Р.Р.С., от град Бяла Слатина, обл. Враца, роден 1960 година, обвинен в това, че на 23.11.2023 година в град Искър, обл.Плевен, направил опит да даде подкуп на длъжностно лице – полицейски служител, в размер на 50 лева, за да не извърши задълженията си по служба, а именно да му състави акт за констатирано нарушение – изтекъл срок на валидност на свидетелството му за управление на МПС. Обвиняемият бил незабавно задържан и обвинен в престъпление по чл.304а вр. чл.304, ал.1 вр. чл.18, ал.1 от НК.

В разпоредителното съдебно заседание, подсъдимият е пожелал делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като е признал вината си и не е искал да се събират доказателства. Съставът на Плевенски окръжен съд е постановил присъда, с която му е наложил наказание от ОСЕМ МЕСЕЦА лишаване от свобода – условно, с ТРИГОДИШЕН изпитателен срок и ГЛОБА в размер на 200 лева. Съдът с присъдата си е постановил през изпитателния срок, спрямо осъдения Р.Р.С. да се полагат възпитателни грижи от Наблюдателната комисия при Общински съвет град Бяла Слатина.

Присъдата не е окончателна, същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново в петнадесетдневен срок, от постановяването й.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: