Парично обезщетение ще заплати авторът на чалга версията на „Моя страна, моя България“

08.04.2024 10:25

На 3 април е постановено решение по делото инициирано от Емил Димитров – син, по Закона за авторското право и сродните му права.

С решението си Окръжен съд – Плевен е признал за установено, че ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров – син, изразяващо се в неразрешено използване, чрез създаване на преработка на песента „Моя страна, моя България“, изпълнена и публично разпространена чрез видеозапис под името „Моя страна, моя Германия“, като осъжда извършителя да преустанови неправомерното изпълнение и разпространение на преработката на песента, да заплати на Емил Димитров – син сумата от 4 000 лева – обезщетение за причинените му неимуществени вреди и сумата от 1 000 лева – обезщетение за имуществени вреди.

Съдът е постановил диспозитива на решението да бъде разгласен за сметка на осъденото лице, чрез публикуването му във вестник „Труд“ и вестник „24 часа“, както и съобщаването му в ефира на Нова телевизия.

Решението не е влязло в сила, същото подлежи на обжалване пред Великотърновски апелативен съд, в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Това информрат от институцията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: