Повод за гордост има ПГМЕТ-Плевен с успехите на свои ученици на олимпиади и състезания – снимки

03.04.2024 13:19

През тази учебна година реализирахме много и различни проекти, в които нашите възпитаници показаха своите качества и безспорни умения. Екипът на ПГМЕТ-Плевен се гордее със своите таланти, както и се радва на всеки техен успех. Това информират за Плевен за Плевен от учебното заведение.


В края на месец март дванадесетокласниците Владимир Владимиров и Галин Христов от XII Б, от специалност „Електрообзавеждане на производството“, се класираха на трето място в състезанието „Електрохолд – Енергия за бъдещето“, което е част от графика на Министерството на образованието и науката за националните състезания по професии.
С отлично презентиране на своята разработка – макет, отличаващ се с креативност, социална значимост и приложимост, деветокласниците Мартин Горанов и Даниел Дишков от IX Б, убедиха жюрито и се класираха на почетното второ място в средношколско състезание „Енергетиката и ние 2024“ към ТУ-Варна.

Първи април 2024 година ни донесе чудесна новина от Министерство на образованието и науката. Публикуван беше протокол за резултатите на учениците, допуснати до участие в Национален кръг на олимпиадата по техническо чертане. Сред допуснатите от втора състезателна група е Галин Андреев от XI Б клас, специалност „Машини и системи с ЦПУ“.

Класиралите се ученици са в дуална система на обучение, която се оказва печеливша формула за тях – усвояват професия, придобиват знания, умения, компетентности и реализация след завършване на образованието.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: