Община Кнежа залеси междублоково пространство в Седмицата на гората

03.04.2024 18:01
Седмицата на гората е традиционен празник на българската гора и на лесовъдите в България и се отбелязва ежегодно в първата седмица на месец април. По този повод Община Кнежа залеси междублоковото пространство на блок “Икар” с дървета от вид “Бяла бреза”. В следващите дни ще проведем и разходка сред природата с ученици от различни възрастови групи. Това информира кметът Илийчо Лачовски.
Празникът води началото си от далечната 1925 г., когато е въведен осмият за България Закон за горите и през всичките тези години, дните на гората са посветени на масови залесявания, в които се включват хиляди души от цялата страна.
Днес най-важна задача на лесовъдите и на цялото общество е опазване и подобряване състоянието на горите, така, че с гордост и достойнство да предадем на бъдещите поколения
една Величествена българска гора. Освен, че са дом на множество растения и животни, горите носят големи ползи и за човека.
Приканваме всеки, който обича гората и иска да бъде част от събитията, посветени на празника, да се включи, като засади дърво.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: