От Плевен стартира национална кампания „Пътят на предприемача“ на София Тех Парк

02.04.2024 12:56

София Тех Парк организира национална кампания „Пътят на предприемача“ за представяне на своята инкубационна програма South East European Innovators Program (SEEIP). Поредицата от събития ще се проведат от 8 до 20 април в 13 града в страната: Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Свищов, Плевен, Габрово, Враца, Монтана, Видин.

В Плевен събитието ще се проведе в Изнесен комплекс за авиационно обучение (ИКАО) на ВВВУ „Георги Бенковски“ от 16.00ч. на 8 април.

Целта на инициативата е да запознае стартиращите и предприемачески екосистеми по места, студенти и ученици с предимствата и възможностите, които предлага програмата за развитие на техните компании, проекти или бизнес идеи. По време на всяко представяне участниците ще имат възможност да се срещнат с екипа от експерти на инкубационната програма, да научат повече за процеса на кандидатстване и да чуят истории за успеха от настоящи и завършили обучението компании и екипи.

Допълнително ще бъде предоставена информация за възможностите, които предоставя за бизнеса европейската мрежа Enterprise Europe Network- EEN.

Инкубационната програма на София Тех Парк е инициатива, насочена към подпомагане на стартиращи компании и предприемачи от всички области на индустрията в ранните етапи от тяхното развитие. Тя включва елементи на инкубация, акселерация и технологичен трансфер. Програмата предлага набор от ресурси и услуги, които имат за цел да помогнат на участниците да създадат свои компании или да ускорят растежа на бизнесите си, както и да достигнат до национални и международни пазари. Някои ключови аспекти на програмата включват менторство, финансова помощ, достъп до научна инфраструктура, оборудване и експертиза, обучения, развитие на умения и подкрепа за инвестиции. София Тех Парк предоставя инкубационни услуги за бизнеса от 2016 г. като досега са били подпомогнати над 70 стартъпа, малки и средни предприятия.

Националната кампания „Пътят на предприемача“ се организира от София Тех Парк в партньорство с Junior Achievement Bulgaria, с подкрепата на Enterprise Europe Network – EEN и общините в градовете домакини.

Безплатна регистрация за всеки град: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmdspHhLOrXtmfjW7x2_hCGWVyQmIMSkIxzrMIa0C4Ztflbg/viewform

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: