Кметът д-р Валентин Христов проведе работна среща с ръководството на „Ваптех“

02.04.2024 14:50

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов проведе работно посещение в завода на „Ваптех“ ЕАД в областния град. Срещата се състоя по покана на ръководството на дружеството, домакини бяха лично г-н Бони Бонев – собственик и председател на Надзорния съвет на „Ваптех“ и председател на Управителния съвет на Българо-швейцарската търговска камара, г-н Александрос Вореопулос – член на Управителния съвет и на Борда на директорите на фирмата, г-жа Мариета Кръстева – мениджър на завода и Георги Жечев – управител на „Ваптех“.

„Радвам се да Ви приветстваме с добре дошли на територията на завода ни в Плевен и за възможността да представим нашата дейност и плановете ни за бъдещи проекти“, каза в началото на срещата г-н Бонев. От своя страна д-р Христов посочи, че за Община Плевен доброто партньорство и подкрепата за местния бизнес са от изключително важно значение, защото инвестициите са двигателят за икономическото развитие на всеки един регион. Посочена бе и ключовата роля на подкрепата от страна на държава при реализацията на по-мащабните проекти. В последвалия разговор и двете страни заявиха желанието си за ползотворни контакти и сътрудничество.

Основано през 1914 г. в гр. Плевен, днес „Ваптех“ ЕАД е високо ценен световен доставчик на най-висококачествени иновативни продукти, услуги и решения в областта на водноелектрическите централи, металообработващата промишленост и биогоривата с представителства в цял свят. Компанията реализира проекти в над 40 държави на 6 континента, като служителите на фирмата само в завода й в Плевен наброяват между 230 и 260 човека.

„Нашата визия е да бъдем високо ценен световен доставчик на висококачествени иновативни продукти, услуги и решения. И тъй като всеки проект е уникален сам по себе си, вървим рамо до рамо с клиента през целия процес – от разработване до внедряване, а именно участие от самото начало на процеса с предоставяне на консултации и съвети, проектиране, планиране, производство, фабричен монтаж и изпитания, монтаж, пускане в експлоатация, обучение на операторите, сервизно обслужване и поддръжка“, посочи при представяне на дружеството Георги Жечев. Изтъкнато бе, че фирмата е сред основните партньори и на инициативата „Джуниър Ачийвмънт (JA) България, която подкрепя развитието на младите хора у нас.

Срещата завърши с посещение на производствените зони на „Ваптех“ и представяне на внедрените модерни технологии в завода в Плевен.

Това информират от Пресцентър на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: