Кметът на Плевен проведе работна среща с председателя на Съюза на архитектите в България

31.03.2024 18:24

Кметът на Община Плевен – д-р Валентин Христов, в последния мартенски работен ден, проведе работна среща с арх. Петър Диков – Председател на Съюза на архитектите в България и представители на Плевенската архитектуарна колегия.

Основна тема на разговора беше ролята на архитектите и значимостта на устройственото планиране и инвестиционното проектиране за интегрираното развитие на общините и регионите.

Акцент се постави на транспортната свързаност на Плевен като инфраструктурен център на Северозападен район и икономическа зона „Мизия“ с магистрала „Хемус“.

Арх. Петър Диков сподели конструктивен опит като дългогодишен ръководител на Националния център по териториално развитие,  на Научно-изследователския и проектантски институт за регионално и градско планране и архитектура и като Главен архитект на Столична община,  обърна внимание на специфичните дейности в общинската администрация.

Арх. Емил Дечев – Председател на плевенското дружество на САБ и арх. Красимир Попов – член на Регионалната колегия на КАБ , засегнаха в срещата въпросите за Източния обход на град Плевен.

Беше обсъдено и участието на архитектите в предстоящи проектни идеи за развитието на града и региона.

Това информират за Плевен за Плевен от Пресцентър на Съюза на архитектите в България – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: