Седмица със събития в ПГХВТ „Луи Пастьор” под мотото „С признателност към учителите!“ – снимки

29.03.2024 12:48

Седмицата от 25 до 29 март в ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен премина под мотото: „С признателност към учителите!“. Началото съвпадна с един от големите пролетни празници – Благовещение, който е част от Великденския празничен цикъл. В народните представи този ден се свързва с окончателното пролетно пробуждане на природата и с извършване на дейности с насърчаващо значение. Затова и учениците, организирани от Ученическия  съвет, отрано поднесоха на всеки един от своите преподаватели красиви пролетни цветя, с надеждата учебната година да е благодатна за всички. Училищният звънец, освен че насърчава за учебна дейност с песента  „Учителко, целувам ти ръка!”, подтиква към положителни емоции, нова енергия и доброта.

Във вторник Лилия Валериева от IX„б” клас се обърна към учителите с мили думи, израз на благодарност и уважение за грижите и търпението им.  Под ръководството на г-жа Диана Илиева, председател на Училищната комисия по гражданско, интеркултурно, екологично и здравно образование, ученици от всички класове се включиха в изработването на постер с мисли на велики личности за значението и вдъхновяващата сила на учителя. Постерът е окачен на видно място във фоайето на гимназията и всеки би се съгласил с думите на Петко Рачов Славейков: „Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си”.

В средата на седмицата танцьорите от училищния състав по народни танци изненадаха преподавателите си с изпълнението на кръшно българско хоро. И само защото стъпките бяха много сложни, учителите не се решиха да се включат в танца, но аплодираха с радост жеста на своите ученици и всички се насърчиха за един прекрасен и по-различен учебен ден.

Четвъртък се превърна в своеобразна кулминация на дейностите, организирани  от учениците в израз на признателност към труд на своите учители. Дванадесетокласниците тържествено поканиха своя класен ръководител г-жа Соня Ковачева да сподели с тях преживяванията им на абитуриентския бал. За изненадата помогна и двуметровия подвижен впечатляващ бял мечок. Зрелостниците Лияна Иванова и Гергана Георгиева отправиха поетична благодарност към всички учители. От 13:30 часа членовете на Ученическия съвет – Мариела Николова и Невелин Йотов от X клас представиха официално обобщените идеи и послания към учителите чрез презентация и видеоклипчета от живота в гимназията. С участието и на Никол Йотова от VIII “б” клас , Нели Рашкова, Костадинка Костова, Полина Николова и Владислав Велчев от IX „а” клас, учениците показаха как  работата в екип може да бъде успешна и приятно изненадваща за хората, към които е насочена. От името на учителите отговори г-жа Цветелина Цветанова – преподавател по БЕЛ. Гости на събитието бяха Людмила Гоневска – началник отдел „Образование” в Обшина Плевен, Яна Личева – старши експерт в РУО – Плевен, Слави Михайлов – председател на НССБ, членове на Обществения съвет, бизнес партньори, родители и гости от различни институции, ангажирани с грижата за по-привлекателна училищна среда. Някои от тях се вдъхновиха и впечатлени препоръчаха подобни инициативи да се огласяват и мултиплицират. Интерес предизвика и разглеждането на модернизираната работилница по топлинна, климатична, вентилационна и хладилна техника и съвременната лаборатория по контрол на качеството и безопасността на храните.

В петъчния ден директорът – инж. Лилия Петкова поздрави ученици, учители и служители, включили се в извънкласните дейности през тази запомняща се седмица и връчи на активните участници грамоти, а на всички  ученици – балони и лакомства с благодарствени думи и пожелания за заслужена и незабравима пролетна ваканция.

Информация и снимки: ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: