Призови места за състезателите на шахматен клуб „Спартак Плевен XXI”

26.03.2024 7:54

На 23 март в Ловеч се състоя детски турнир по ускорен шах „Ловешка Пролет“. В него взеха участие 57 състезатели до 18 години., между които и 6 състезатели на „Спартак Плевен XXI”. Те играха  общ турнир в 7 кръга по „Швейцарска Система“, като се направиха класирания в отделните възрастови групи.

Най-напред в общото класиране от плевенските състезатели се нареди Александър Георгиев. Той се бори до последно за спечелване на купата, като в последния кръг на първа маса отклони предложение за реми от победителя Стилян Ангелов(„Етър“ – В. Търново), което го правеше втори в турнира, но загуби и с 5 точки остана на пето място. Толкова точки постигна и съотборничката му Виктория-Елизабет Миткова която спечели първо място за девойки до 18 г.

Цветан Иванов и Виктор Комитски спечелиха по 4 точки, което им отреди второ и четвърто място в групата до 14 години. С толкова точки е и Максим Казнджиев, а Радослав Йорданов спечели 3.5 точки.

На 23 и 24 март в София в НСА се проведе открит мъжки турнир по класически шах. В него взеха  участие 83 състезатели. Те играха 6 кръга  по „Швейцарска Система“. Отлично се представиха двамата представители на “Спартак Плевен XXI”. Мартин Дяков спечели второто място с 5 точки от 6 възможни, а 16-годишния Теодор Цветанов постигна 4 точки и добави 88 точки към личния си рейтинг.

Следващото състезание, в което ще участват състезателите на плевенския клуб,  са Държавните Индивидуални Първенства за юноши и девойки до 12,14,16 и 18 г. по класически шах, които ще се състоят в град София от 1 до 7 април. В тях „Спартак Плевен XXI” ще участва с 6 състезатели.

Бе определена и датата за следващия детски турнир „Млади Надежди“. Той ще се състои на  3 и 4 май в х-л „Ростов“ в град Плевен. В предното му издание през месец февруари в него взеха участие 79 състезателя.

Това информират за Плевен за Плевен от „Спартак Плевен XXI”.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: