Вълнуващ Празник на буквите за първокласниците от ИНУ „Христо Ботев“ в читалище ЛИК – снимки

22.03.2024 11:25

Тази седмица донесе вълнуващи преживявания за първокласниците от ИНУ „Христо Ботев“, но и емоционално зареждане за екипа на читалище ЛИК, който бе домакин на Празника на буквите на най-малките възпитаници на авторитетното плевенско учебно заведение в сферата на образованието. Всяко едно дете от всеки един от четирите първи класове демонстрира наученото през годината в спектакъл, който аплодираха родителите и близките на първокласниците в салона на читалище ЛИК.

С благодарности за положения труд през учебната година и старанието в овладяването на буквите в света на словото се обърна към децата и техните учители директорът на ИНУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов. Той пожела на първолаците да продължават все така упорито да се трудят с прилежност и желание в своето обучение, а на родителите благодари за доверието, гласувано на екипа на училището.

„Благодарим Ви, че ни се доверихте да направим заедно тези празници на буквите на вашите възпитаници! Това е нашето призвание – да сме редом до и с училището, децата и младите хора.

Училищната празничност  е особен вид честване, преживяване, специално събитие. Чрез училищния празник образователната институция демонстрира публично своите успехи. Дори често, без да си даваме сметка, чрез празника учителството разпространява и налага единствената валидна и общоприета национална ценност – тази на познанието. В нея оставаме заедно – читалище и училище! До нови срещи!“, обърна се към директора на ИНУ „Христо Ботев“ и неговия екип секретарят на читалище ЛИК Катя Божикова. Тя връчи на Цветелин Горанов от името на културния институт отличие – диплом за утвърждаване на училищната празничност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: