Остъкляване на тераса – заслужава ли си?

18.03.2024 8:14

Като зона, която е в непосредствена близост до жилището, терасата е декорация на всеки дом. Терасите дават възможност да излезем на въздух, без да напускаме апартамента, да наблюдаваме живота навън. И специалистите са категорични – това място ще бъде много по-удобно, ако е напълно остъклено.

Защо да остъклите терасата?

Откритата тераса се счита за класически вариант, но, за съжаление, може да се използва само през топлия сезон. Да, тя ви позволява да се насладите на заобикалящата красота и да дишате чист въздух, обаче всичко това е възможно само за няколко месеца в годината. През останалите дни такъв вариант ще съществува, защото метеорологичните условия не го позволяват.

И тогава идва на помощ услугата остъкляване на тераса.

Висококачественото остъкляване ще ви помогне за решаването на този проблем – ще превърне терасата в удобно място за почивка дори при хладно време. Няма да имат значение нито снежните бури, нито поройните дъждове или силните ветрове.

Това е основното предимство на остъклената тераса. Разбира се, остъкляването се монтира  на олекотена основа и не е предвидено за отопление, затова колко топло ще бъде там ще зависи само от типа на стъклопакета, който изберете.

Как да изберем метод за остъкляване на тераса?

Това се прави, като се вземат предвид предназначението и функциите на обекта, както и възможното натоварване и дизайн.

Разграничават се следните методи за остъкляване:

Студен стъклопакет – използва се за така наречените летни тераси. В този случай се използват леки алуминиеви прозорци. Остъкляването на тераса с плъзгащи се конструкции е много достъпно и бързо, но си има и своите недостатъци. Там много често се появява конденз поради температурни промени. Освен това, остъкляването на терасата с алуминиеви профили е чувствително на силни ветрове – стъклата ще тракат.

Мекото остъкляване на терасата се счита за достъпна алтернатива. За тази цел се използват прозорци, които са изработени от дебел филм. Излиза на добра цена, но може да възникнат проблеми със светлината. Този филм не пропуска добре дневната светлина, в сравнение със стъклото.

Безрамковото остъкляване на тераси се счита за стилно, подчертава гледката и минимизира броя на строителните елементи. Но си има и недостатък – то е по-скъпо.

Остъкляването с PVC дограма е най-изгодното решение. Използвайки такива материали, можете да създадете уютно пространство, защитено от всички външни фактори, като същевременно поддържате стил чрез красиви дизайни на прозорците.

Панорамното остъкляване на терасата пък ще създаде комфортна атмосфера, която ви позволява да се чувствате сигурни по всяко време на годината. Външният вид на този дизайн е завладяващ и привличащ вниманието.

Едно е сигурно –  ако търсите професионална услуга, държите на най-добрата остъкляване на тераса цена, трябва да изберете надеждна фирма. В противен случай са възможни главоболия и ненужни разходи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: