Единадесетокласници от Езиковата направиха по-цветно детското отделение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“

18.03.2024 14:15

Група единадесетокласници от ПГПЧЕ „Димитър Димов“ – Плевен  изрисуваха част от стената в детското отделение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. Идеята им бе да направят белите коридори по-приветливи за малките пациенти и да намалят стреса от престоя им в лечебното заведение. Стела Витанова, Асен Ганчев и Михаела Пеева избраха за бялата стена момент от забавен детски сериал, който еднакво добре се приема и от малки, и от по-големи деца. Сериал, с който са израснали и те самите  – Спондж Боб Квадратни гащи.

Инициативата принадлежи на Михаела Пеева и Жулияна Кънчовска. Дейностите са част от техен проект по гражданско образование, насочен към създаването на  по-приятни емоции и уютна атмосфера в болничното заведение. Няма нищо по-добро от грейналите лица на малките пациенти  при вида на любимите герои, гледащи  ги от стената.

В навечерието на Коледа Михаела и Жулияна закупиха и оформиха  подаръчни комплекти, с които зарадваха болните дечица. По-късно сами изплетоха и мартенички за празника на Баба Марта, които също отнесоха в детското отделение. Към тяхната инициатива се присъединиха и шестокласници от ОУ „Валери Петров“, които изрисуваха цветни картички и ги надписаха с пожелание за здраве към децата.

Да се учат да бъдат граждански активни, осъзнати, критични, да знаят, че могат да променят средата, в която живеят – на това се обучават единадесетокласниците  в група по гражданско образование, ръководена от старши учителя по география и икономика Силвия Стоянова.

Благодарим на Ръководството на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“  за  одобрението и подкрепата на нашата инициатива!

Това информират за Плевен за Плевен от ПГПЧЕ „Димитър Димов“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: