Ирина Илиева: Чрез проект ,,Презареди бъдещето си“ можем да увеличим доверието на учениците в образователната система

15.03.2024 15:38

На 13 март 2024 г. в УниКредит Булбанк се състоя среща между Анна Краверо и Летиция Дотрини, проектни мениджъри в европейския офис на Фондация УниКредит и Ирина Илиева, изпълнителен директор на JA Bulgaria.

На срещата бе поставен акцент върху предстоящата Световна седмица на парите (18-24 март 2024 г.), в която доброволци от УниКредит ще се включат като ментори, панелисти или членове на жури.

Световната седмица на парите е инициатива на ОИСР, на която Junior Achievement (JA) e домакин за България. Тази година в инициативата ще участват 10 от 18-те училища, одобрени за участие в проекта „Презареди бъдещето си“ (RePower Your Future). Проектът се провежда в партньорство между JA и Фондация УниКредит за противодействие на ранното отпадане на ученици от учения процес.

Г-жа Илиева сподели: Чрез проект ,,Презареди бъдещето си“ можем да увеличим доверието на учениците в образователната система.“

На срещата в УниКредит бяха обсъдени и първоначалните дейности от проекта, реализирани в 4 училища, както и доброто им взаимодействие с местните банкови клонове.

С признателност към на г-жа Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, за участието й в срещата, JA Bulgaria с нетърпение очаква предстоящата Седмица на парите и следващите стъпки в този значим проект!

За проекта

Презареди бъдещето си (RePower Your Future) е съвместен проект между JA и Фондация УниКредит, насочен върху предотвратяване на ранното прекъсване на образованието.

Проектът започна през януари 2024г. и ще продължи до август 2026 г., като ще достигне до 14 000 ученици от страните, участващи в проекта, а в България ще обхване ученици на възраст 10-19 от 7 области.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: