Контрол на достъп за офис – защо това е добро решение?

11.03.2024 9:14

За какво се използва функцията контрол на достъп за офис и защо имаме нужда от нея? Тя предотвратява:

  • Кражба, включително лични вещи
  • Саботаж
  • Шпионаж
  • Умишлено увреждане на имущество
  • Създава бариера за „любопитните очи“

Асансьорът може да се използва и с карта. Някои етажи могат да бъдат заключени и влизането може да бъде разрешено само индивидуално. Можете също така да извикате асансьора до определени етажи с помощта на карта вместо бутон за повикване и по този начин да ограничите използването на асансьора от неоторизирани лица.

Регулиране на потока от посетители

Посетителите могат да получат права за достъп за определено време. Всички посещения могат да бъдат контролирани и да бъдат налични различни данни за посетителите.

 

Тази информация се съхранява в системата и може да бъде търсена по всяко време. Можете също така да разпечатате пропуск за посетителя с име, име на фирма и дата.

Контрол на достъп за офис за пълен контрол над посетителите

Ако при влизане водачите на превозни средства държат картата отстрани на прозореца на автомобила, идентификацията се извършва автоматично от разстояние. Ако имате права на достъп, от централния контролен панел се предава сигнал за отваряне на портата или бариерата.

Има и по-сложни системи за контрол на достъп до офис. Например, такива, които използват специални карти, които могат да бъдат прикрепени дори към автомобили – колата на директора, маркови служебни автомобили и др. Картите, монтирани на пода на автомобила, се четат и проверяват автоматично при пресичане на контур, вграден в пътната настилка. Това позволява идентификация без никакви операции. Скритият жичен контур е защитен от всякакъв вид повреда или манипулация.

Казано най-общо, чрез подобен контрол на достъп можете да регулирате влизане, транспортиране на стоки и др.

Проследяване на време

Системата за контрол на достъп до офис също така ви позволява да приложите поетапен работен график за служителите. В този случай картата може да бъде „чекирана“ на терминала за проследяване на времето. В зависимост от изискванията и размера на системата, един компютър би могъл да се използва за две приложения или две отделни системи.

Съществува добър софтуер за следене на работното време на служителите. И това решение спестява разходи и опростява управлението на офиса.

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: