Пътечка от спомени с изложба на ОУ „Максим Горки” в град Левски – снимки

08.03.2024 13:07

На 7 март ОУ „Максим Горки” откри изложба „Пътечка от спомени”, посветена на ученическото творчество и въображение през годините. Рисунките върнаха посетителите назад във времето, като някои от тях дори разпознаха свои творби. Представени бяха произведения на  изящното изкуство, графики, живопис, пейзажи, портрети, фантастични плакати, апликации, колажи и други.

Директорът на училището Даниела Георгиева приветства присъстващите на събитието, част от празничната мартенска програма на ОУ „Максим Горки”. За нея, като директор, всеки ден е предизвикателство и е щастлива, че заедно с екипа си, успява да покаже щрихи от миналото и от настоящето.

Идеята за представяне на артистичния дух на децата, били някога ученици от ОУ „Максим Горки”, е на г-жа Симпличева, дългогодишен учител и човек с усет към изкуството. Учителката  благодари с радост за  пътечката спомени в 197 творби на възпитаниците на училището.

Специални поздрави поднесоха г-жа Любка Александрова – кмет на Община Левски и зам. кметът г-жа Елка Ангелова. На събитието присъстваха г-жа Наталия Чингова – директор на СУ „Крум Попов”, секретарят на МКБППМН Илияна Александрова, много учители и ученици.

Изложбата в НЧ „Георги Парцалев–1901” ще бъде отворена до 26 март и всеки, който желае, може да види творбите и съпреживее незабравими спомени, информират от Пресцентър на Община Левски.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: