Почетоха Националния празник в село Козар Белене – снимки

04.03.2024 8:16

Трети март е ден на тържествена гордост, ден на преклонение и вечна признателност, ден който даде началото на третата българска държава, припомни при откриването на събитието водещият Красимир Кръстев, ден символ на националното ни единение, на силата и волята на българите да отстояват свободата си.

Кметът на общината Любка Александрова  честити националния празник на кмета на селото Илия Ванков, на жителите и гостите на село Козар Белене. Тя припомни определящи за съдбата на българския род исторически събития и силата на българския дух, с пожелание да бъдем достойни за висотата на българския идеал, роден на 3 март, и обичаме родината си.

Рок група „Изида” със своите патриотични песни за родината, за боевете на Шипка и победата потопи всички в духа на празника .

Представена беше възстановка „Защитата на Троянския манастир”, на паметното в българската история събитие с участието на сдружение  „Традиция” – Ловеч, 17-ти ученически гвардейски отряд към  СУ „Крум Попов”, самодейци, Танцов състав „Надежда 2012” и др.

Информация и снимки: Община Левски, Пресцентър

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: