Отново и отново: задържаха двама пияни и един дрогиран в плевенско…

26.02.2024 10:19

Бързо производство е образувано в РУ – Долна Митрополия за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 16:50 часа на 24 февруари на улица „Огоста“ в града е спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 53-годишен. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила в издишания от шофьора въздух. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Автомобилът е иззет с протокол и се намира на съхранение в двора на сектор КАТ ПП при ОДМВР – Плевен. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

Бързо производство е образувано в РУ – Червен бряг за шофиране след употреба на наркотици. Около 20:30 часа на 23 февруари в града на улица „Хаджи Димитър“ е бил проверен 18-годишен, който се придвижвал с „Мерцедес“. Направеният наркотест с техническо средство е отчел положителна проба за метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал кръвна проба за химически анализ. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Извършен е оглед на автомобила. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.

41-годишен е задържан за шофиране в нетрезво състояние. Проверката е извършена на 25 февруари около 23:55 часа в село Лазарово на кръстовището между улиците „Димитър Цонов“ и „Вежен“. Автопатрул е проверил управлявания от него автомобил „Опел“. Алкотестът му е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация в издишания въздух.  На водача е издаден талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба във ФСМП – Кнежа. Извършен е оглед на лекия автомобил. Уведомен е дежурен прокурор от РП- Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК, по което работата продължава.

Това информират от МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: