Вкусни и здравословни сандвичи си приготвиха бъдещите първокласници от ДГ „Пролет“ – снимки

26.02.2024 14:20

Вкусни и здравословни сандвичи си приготвиха бъдещите първокласници от група „Слънце“ на ДГ „Пролет“. Кулинарната инициативата е част от редовните занимания, свързани с темата за здравословното хранене. Днес най-големите възпитаници на детската градина посетиха кухнята, където видяха как се приготвя всеки ден тяхната разнообразна и питателна храна. Децата задаваха интересни въпроси на готвачите и споделиха кои са любимите им храни от менюто през седмицата. След разходката, децата влязоха в ролята на малки „шеф“ готвачи, като облякоха готварските престилки и се впуснаха в новото ни кулинарно предизвикателство, а именно – приготвянето на вкусни и полезни сандвичи. Това информират за Плевен за Плевен от ДГ „Пролет“.

Помощници в импровизираната кухня бяха майки и баби, които разбира се споделиха своя опит при приготвянето на храната. Всяко дете само намаза по една, две филийки пълнозърнест хляб с кубче крема сирене и по своя фантазия нареди различни продукти отгоре. Парченцата кашкавал, салам, чушка, домат, яйце, сирене, маслинки бяха предварително подготвени и закачливо нарязани от родителите у дома. За да придадем свежест и цвят на всеки сандвич сложихме и листенце маруля. Накрая нетърпеливи децата с голям апетит си хапнаха сътворените от тях „сандвич изкушения“.

Като награда за огромното старание и въображение, което малките „Слънца“ проявиха, получиха и картинки за оцветяване на други любими храни.

Здравословното хранене при децата поставя основите на ценния им живот, осигурява растеж, психическо и физическо развитие. Затова и тези теми залягат редовно в нашите дейности. Кулинарната работилница бе организирана и като част от изпълнението на НП „Хубаво е в детската градина“, информират още от ДГ „Пролет“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: