Как да накарате един мъж да направи всичко за вас?

25.02.2024 12:15

Понякога в една връзка се случва жената силно и страстно да желае нещо, а мъжът – не. Психолозите ни дават три съвета, с които да принудите мъжа да прави всичко, като същевременно поддържате положителна връзка.

Правилен разговор

Просто трябва да го попитате правилно. Проблемът е, че такива разговори обикновено завършват с кавги и недоволство. Ето защо е много важно да изберете правилната атмосфера и настроение. Мъжът трябва да бъде възможно най-спокоен и отпуснат. Не започвайте да говорите за проблема веднага след като той се прибере от работа.

Правилният модел на разговор се състои от три стъпки. Ако направите всичко правилно, мъжът ще разбере и приеме това, което искате от него. Ето един пример. Да кажем, че живеете в къщата на родителите му. Тя е голяма, просторна, но смисълът не е в свободното пространство, а във факта, че това не вашият собствен дом и не можете да се почувствате като стопанка. Ако не можете да убедите мъжа да се преместите, трябва да направите следното:

Изразете благодарност

Започнете разговора с това, че той е „добър“, „мил“, „обичлив“, „внимателен“, „грижовен“ и т.н. Основното нещо е да влезете в този разговор сякаш случайно. Факт е, че комплиментите активират режима на взаимен обмен, когато човек иска да отговори с нещо добро на нещо доброто. Можете да кажете: „Много съм щастлива, че имаме покрив над главите си и всичко необходимо, за да се чувстваме комфортно. Благодаря ти за това.“

Описание на проблема

На този етап е много важно да избягвате обвинения. Трябва да говорите по такъв начин, че да няма упреци. Позовавайки се на нашия пример, е необходимо да обясните на мъжа колко трудно е да живееш в чужд дом. Да кажете: „Майка ти ме дразни“ е грешно“. По-добре е да го замените с нещо от рода на: „Чувствам се нещастна, защото нямам собствен дом, лична кухня, място, в която мога да правя каквото си поискам. Понякога ми е толкова трудно, че тук нищо не е мое.

С такива думи ще предизвикате съчувствие. Мъжът трябва да се почувства на ваше място, да усети проблема на емоционално ниво.

Можете да завършите с думите „Помогни ми “, но не прекалявайте със самосъжалението. Това трябва да се произнесе с усмивка на лицето, прегръщайки мъжа или държейки ръката му. Ефектът ще е просто невероятен.

Покажете уважение

Това е третият етап от разговора, изход от създалата се ситуация. Не можете да предявявате претенции или да се опитвате да убедите мъжа със стандартни фрази „ще е страхотно“, „ще е по-добре“ и така нататък. Трябва да използвате нещо като:  „Можем да помислим заедно за решаването на този проблем, да измислим как да виждаме родителите си по-често, ако живеем отделно.“

Резултатът от такъв разговор ще е изненадващ. Най-важното е да използвате тази техника само в случаите, когато просто няма друг начин, а не като обикновена манипулация. Ако я използвате твърде често тя ще спре да работи.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: