Дело за смърт на пътя ще гледа утре състав на Плевенски окръжен съд

25.02.2024 12:30

На 26 февруари състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело №60/2023 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу А.Р.М. на 43 години, от село Петърница, обвинен в това, че на път град Плевен – село Търнене, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, като карал със скорост несъобразена с пътната обстановка и ограничената в пътния участък видимост и по непредпазливост причинил смъртта на Н.Т.Д. на 82 години от град Плевен.

Обвиняемият навлязъл в завой, със скорост около 84 км/ч. В неговото пътното платно, в края на завоя, бил спрял товарен автомобил, който се канел да завие наляво в кръстовището, но изчаквал да премине насрещно движещ се лек автомобил. Зад товарния автомобил, бил спрял друг лек автомобил, изчакващ да се освободи пътното платно. След като видял спрелите в пътното му платно превозни средства, обвиняемият предприел интензивно спиране и отклоняване на автомобила наляво, в насрещното платно, където се ударил челно с идващия автомобил, който бил управляван от пострадалия Н.Т.Д. Пострадалият водач и неговата съпруга, която се возела до него, на предна дясна седалка, били откарани до УМБАЛ „Г.Странски“, където им указали навременна и в пълен обем медицинска помощ. Въпреки това, след усложнение на съчетаната механична травма и съпътстващи заболявания,  Н.Т.Д. починал няколко дни след това.

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително, в което да се решат въпроси важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: