Бойко Борисов в Плевен: Предсрочни избори има записани само в меморандума на ПП-ДБ

24.02.2024 12:43

До понеделник-вторник Денков и Габриел трябва да направят преглед на министрите, да предоставят на партиите отчета за свършената работа. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство. Има някаква комуникация между нас, но доверието е паднало до Ледена епоха. Да ви кажа честно, към този момент не съм оптимист. Това заяви в Плевен лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов анализирайки актуалната политическа ситуация в управляващата сглобка.

Лидерът на ПП ГЕРБ е в града, за да открие регионална академия на Младежи ГЕРБ, в която участват над 100 младежи от областите Плевен, Ловеч, Монтана, Враца и Видин. Обучението се организира от Фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“. Освен от Борисов, участниците във форума, посветен на външната политика, българските финанси, европейските институции, местната власт и младите в политиката, бяха поздравени и от председателя на Народното събрание Росен Желязков и кмета на община Плевен д-р Валентин Христов.

Борисов коментира в началото на обучението в Плевен и така наречената „Харвардска стратегия“ на един от лидерите на сглобката – Кирил Петков, визирайки „спора“, измислен от академичния възпитаник, кой да бъде външен министър сред ротацията: „Поставяш една червена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на практика по една несъществена тема…“

Бойко Борисов припомни, че именно в Меморандума на Продължаваме промяната и Да България е написано, че ако няма споразумение се отива на избори. Стратегията „Банкя“ на лидера на ПП ГЕРБ в позиционната игра с ПП-ДБ предвижда ответен ход: искане 50 на 50 представителство и в министерствата, и в държавните агенции.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: