Община Левски е победител в инициативата „Градска рециклиада“на ЕКОПАК България АД – снимки

23.02.2024 15:16

Официалната церемония за награждаването на Община Левски днес, 23 февруари, откри екологът Вероника Славова, като припомни, че в инициативата „Градска рециклиада“ под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спаси живот!“ от март до декември 2023г.са участвали почти 50 на сто от жителите в общината.

Победата е резултат на съпричастността и отговорността, на активното участие на училища, детски градини, пенсионерски клуб в с. Малчика и много наши съграждани, информират от Пресцентър на Община Леевски.

Кметът на Община Левски Любка Александрова приветства чудесната инициатива на ЕКОПАК България АД, като отбеляза ,че борбата на общините с отпадъците е епична и инициативата показва верния път. Показва как трябва да се работи с подрастващите и цялото население, за да може да се осигури екологично съзнание и успешно справяне с отпадъците. Тя изрази радостта си от съвместните действия, защото само с тях могат да се постигат добри резултати. Любка Александрова припомни, че борбата за справяне с отпадъците в общината има вече 20 годишна история и благодарение на уменията на Вероника Славова за формиране на екологично съзнание, резултатите през годините стават са все по-добри и по-добри. Този успех да мотивира и се радваме на чиста околна среда, пожела г-жа Александрова.

Антония Панова, регионален представители на ЕКОПАК България АД, отбеляза,че Община Левски е една от 14-те общини, включили се в инициативата, но само 4 от тях достигат до финала. Община Левски, подчерта Антония Панова, с благодарност се е включила в инициативата много активно и е постигнала 72% ръст на събраните бутилки и кенове от март до декември 2023г. Събрани са 5 т. пластмаса, което е с 2.300 т. повече от предишната година.

Регионалните представители на ЕКОПАК България АД  изразиха радостта си от постигнатото в общината и си пожелаха по нататъшно взаимодействие с Община Левски, една от първите община в България, включили се в системи за разделно събиране.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: