Нора Рашева и Максим Казанджиев спечелиха детския турнир „Млади Надежди“

21.02.2024 7:59

На 17 и 18 февруари при отлични условия в х-л „Ростов“ в град Плевен се проведе детският турнир „Млади Надежди“. Турнирът предизвика голям интерес и организаторите от СКШ “Спартак Плевен XXI” десет дена преди неговото начало обявиха, че местата вече са запълнени. В него взеха участие 78 състезателя от 13 клуба в страната. Приятна изненада бе участието и на четирима състезатели от Румъния.

Състезателите бяха разделени в „Турнир А“  до 16 г. и „Турнир „Б“ до 10 г.. Те играха общ турнир в 6 кръга по „Швейцарска Система“, като отделно се направиха класации в отделните възрастови групи до 8,10,12,14 и 16 години. Контролата за игра бе 45 минути с добавка 30 секунди на ход.

В „Турнир А“ участваха 43 състезатели и бе спечелен от Нора Рашева („Плевен XXI”), която постигна 6 точки, следвана от Теодор Цветанов (“Спартак Плевен XXI“) и Виктор Стоядинов („Етър“-В.Търново), постигнали по 5 точки. Призовата шестица се допълва от Александър Георгиев(„Спартак Плевен XXI“), Владислав Кръстев („Спартак Плевен XXI“) и Александър Нанков(„Плевен XXI”) с по 4,5 точки.

 

В „Група Б“ взеха участие 35 състезатели. Той бе спечелен от Максим Казанджиев („Спартак Плевен XXI”), който постигна 5,5 точки, следван от Цветан Данев („Дунав-1931“-Русе) , Радосвет Арабаджиев („Етър“- В. Търново)  с по 5 точки. Призовата шестица се допълва от Кристиан Керенски („Ловеч“) с 5 точки и Мария Ринеску (Румъния) с 4,5 точки и Димитър Маринов („Сините Камъни“-Сливен) с 4 точки.

Участниците в турнира бяха наградени от Ваня Първанова – Началник отдел Спорт и младежки дейности в Община Плевен Това е първият шахматен турнир, който „Спартак Плевен XXI” проведе през годината. Следващата шахматна проява е детски турнир по ускорен шах до 11 г, който се организира от „Сдружение Артилерия ген. Вл. Вазов“, съвместно с „Военен Клуб -Плевен“ и „Спартак Плевен XXI”.

Информация: СКШ “Спартак Плевен XXI”, снимки: СКШ „Плевен XXI” и СКШ “Спартак Плевен XXI”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: