10 знака, че сте срещнали своята сродна душа…

20.02.2024 14:25

Идеята, че сред седемте милиарда души, живеещи на Земята, има един, който е предназначен точно за вас, е особено привлекателна. Но как да разберете, че човекът, когото сте срещнали, е вашата сродна душа?

Много хора мечтаят да намерят истинска духовна интимност, дори и тези, които не вярват в идеята за „половинки“ и се смятат за самодостатъчни. Създателят на клуба за запознанства The Lodge, Кейлън Розенберг, отбелязва, че връзката с човек, който ни изглежда като сродна душа, може да не е безоблачна, а самият той е далеч от идеала на мечтите. В същото време разбирането, че това е „единственият“, е налице.

Експерти от клубове за запознанства интервюираха хора, които са в щастливи връзки и идентифицират 10 сигурни признака, че това е любовта на живота ви.

Чувствате се спокойно и удобно около него

Психолозите съветват да се фокусирате предимно върху вътрешните усещания, когато срещнете този или онзи човек. Как се чувствате, когато го гледате, когато говорите, когато мълчите?

„При първата среща не изпитах никакво безпокойство или притеснение. Почувствах, както се казва в песента, че „на душата ми е добре“: нещо в него веднага ми се стори близко и познато, присъствието му ми даде усещане за мир и спокойствие“, признава членът на клуба Кристина.

Изглеждате като хармонична двойка и се балансирате взаимно

„Противоположностите се привличат“ – уви, тази формула не винаги е правилна. В същото време множество проучвания показват, че е по-важно в една връзка да разберем недостатъците на партньора и да преценим сами доколко сме готови да се примирим с тях. Понякога екстравагантността на единия и скъперничеството на другия в крайна сметка помагат на двойката да се справи по-добре с финансовите затруднения.

„Разбрах, че жена ми е моята сродна душа, когато разбрах, че различията ни балансират и приликите ни помагат да растем и да се развиваме“, разказва Виктор.

Между вас има духовна връзка

Винаги във връзка трябва да се вслушвате в интуицията си, за да разберете какво точно ви казва вашият вътрешен глас. Харесвате ли енергията на човека, искате ли да прекарвате повече време с него, чувствате ли, че се разбирате като никой друг?

„Веднага се харесахме, но тогава всичко беше ясно: следващите десет години бяхме заедно и след това се разделихме. Струваше ми се, че го познавам цял живот и когато ме целуна, това чувство стана още по-силно. Интуитивно разбрах, че той е „този“, обяснява Мария.

Ценностите и житейските нагласи съвпадат

Виждаме сродна душа в човек, с когото имаме общи възгледи за световния ред, политика, религия, екология – списъкът може да продължи дълго, чак до отношението към смъртното наказание и евтаназията. По-лесно е да намерите взаимно разбиране по много други аспекти, ако съвпадате в „основата“.

„Разбрах, че той е „единственият“, защото нашите морални ценности и начин на живот съвпадаха перфектно. Влюбихме се до уши един в друг. Само две седмици след като започнахме да излизаме, разбрах, че искам да живея с него цял живот”, признава Катерина.

Излизате с чест от изпитанието

Не винаги има бели ивици във връзките и понякога трудните периоди в живота показват на партньорите колко са съвместими.

„Заедно се справяме с всякакви предизвикателства и приключения, като винаги се подкрепяме взаимно“, казва Анна.

Вие чувствате всичко, което той чувства

Когато обичаш човек, емпатията се увеличава: вие едва доловимо разчитате емоциите му, приемате ги присърце, стремите се да помогнете. Ако партньорът ви се усмихва, душата ви също се чувства добре.

„Започнах да усещам болката му като моя собствена. Ходехме заедно в колеж и между часовете той говореше за своя тежко болен роднина. Видях колко му е трудно и когато се разделихме, седях в тоалетната, затворена в една кабина, ридаех и се молех всичко да е наред и той да не страда повече”, спомня си Лиза.

Винаги се привличате един към друг

Пеперуди в стомаха, треперещи колене, постоянно желание за интимност – всичко това също е показател, че човекът е точно за вас. На обществени места винаги искате да го хванете за ръка, да го докоснете с коляно, да го прегърнете.

„Изведнъж интуитивно разбирате, че този човек е като продължение на вас, и изпитвате безумно привличане“, описва Маргарита.

Вие израствате заедно

Щастливата връзка е тази, в която и двамата растат и се развиват. Най-лошият сценарий е, когато партньорите се фиксират един върху друг и постепенно се „оформят“ в семейния си пашкул, оставайки в състояние на стагнация. Човек ще ви изглежда като сродна душа, ако чувствате нужда да станете по-добри и по-интересни около него.

„Партньорите ни са като огледало, което показва всичките ни недостатъци. Понякога е много болезнено да се осъзнае“, казва Майкъл.

Доверявате си всичко

В началото може да се срамувате дори от външния си вид сутрин, но постепенно трябва да го усетите вашият партньор може да ви види във всяко състояние, в скръб и в радост, той няма да съди, а ще подкрепя. Доверявате му се все повече и повече, не ви е страх да се отворите.

„Сродната душа е най-добрият приятел, съотборникът, пред когото не се срамуваш да покажеш всичките си странности и ексцентричности“, обяснява Джон.

Той ви е дал важен урок

Понякога, срещайки същия човек, разбираме, че никога повече няма да бъдем същите, сякаш преосмисляме себе си, животът е разделен на „преди“ и „след“. Може би той ни е научил на нещо, накарал ни е да осъзнаем какво наистина искаме и вече не можем да забравим това.

„Другата половина е нашият най-добър учител. Този, който предизвиква, докарва до лудост, събужда дремещата вътре страст и натиска най-скритите лостове на душата”, обобщава София.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: