Ученик от ОУ „Васил Левски“ – Плевен е първи на областния кръг от състезание по компютърно моделиране

20.02.2024 14:54

Симеон Карадинков от ОУ „Васил Левски“ – Плевен зае 1 място на областния кръг от Националното състезание по компютърно моделиране и отива на национален кръг от състезанието.

Симеон Карадинков е ученик в IV „а“ клас. Подготвен е от г-н Теодор Николов, учител по компютърно моделиране и информационни технологии, който системно работи за допълнителна му подготовка. Участва в клуба по роботика към училището.

Националното състезание по компютърно моделиране се провежда в три кръга – общински, областен и национален. Състезанието по компютърно моделиране се състои в създаване на компютърни програми за решаване на задачи със средствата, които се изучават в III и IV клас в учебния предмет компютърно моделиране от общообразователната подготовка. Всеки участник работи самостоятелно на отделен компютър, без използване на допълнителни материални и електронни пособия освен определените среди за работа. Темите за областния кръг се подготвят от национална комисия. Предстои провеждането на националния кръг.

Това информират за Плевен за Плевен от ОУ „Васил Левски“ – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: