В Червен бряг наградиха победителите от конкурса в памет на Васил Левски – снимки

20.02.2024 12:41
В Червен бряг наградиха победителите от конкурса, посветен на 151-вата годишнина от гибелта на Левски
Общинският ученически конкурс, в памет на Васил Левски, бе организиран от Община Червен бряг, съвместно с Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН). Провеждането му бе част от инициативите в Културния календар на Общината, посветени на 151 години от обесването на Апостола на свободата.
Той бе в две направления: за рисунка на тема „Величието на Левски” и за есе, разказ или стихотворение под мотото – “ Васил Левски – познатият и непознатият“. В него се включиха 75 участници от 1-ви до 12-и клас от всички училища на територията на общината, свидетелство за огромния интерес към Конкурса.
Награждаването на учениците се състоя на 19 февруари в НЧ „Светлина 1999”, в присъствието на Кмета на Общината и неговите заместници, на Председателя на Общинския съвет и на всички съветници, които прекъснаха своето заседание, за да вземат участие в церемонията.
Събитието откри зам.-кметът на Общината – Нина Коцева, която поздрави всички участници за старанието както и техните преподаватели, подготвили ги за този Конкурс.
Преди награждаването, общинският съветник – историкът Мирослав Михайлов направи изключително интересна презентация на тема „Васил Левски в паметта на Червен бряг”. За малките беше любопитно да научат подробности за петте идвания на Дякона Левски в червенобрежко, а по-зрелите гости в залата с носталгия и гордост си припомниха разказите на техните предци за част от представените исторически факти и събития.
Наградният фонд за победителите и участниците в Конкурса бе осигурен от Община Червен бряг, както и от телевизионните водещи Иван и Андрей, които дариха 25 книги от последния издаден Алманах на родното им 6-то училище в София. С това продуцентите се надяват да поставят една добра традиция и да предизвикат други техни приятели да дарят книги на родните им градове, библиотеки или училища.
Създателите на Bulgaria Wants You дариха също и 18 книги – “Алманах: Васил Левски – стратег и творец на революцията”, за наградените ученици от Конкурса в Червен бряг.
Кметът на Общината връчи специалната награда на Елица Калинова Йорданова, избродирала лика на Левски, както и наградите на отличените ученици за литературните им творби.
Председателят на Общинския съвет награди най-добрите художници, а Председателят на МКБППМН г-жа Наталия Цветкова връчи поощрителните награди.
Организаторите бяха осигурили поощрителни грамоти и книги за всички участници в Конкурса.
Информация и снимки: Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: