В Червен бряг достойно почетоха Апостола на свободата – снимки

19.02.2024 13:30
Сакралната дата, на която преди 151 години един от най-свидните синове на България увисна на бесилото, събра днес червенобреждани пред паметния знак на Васил Левски в центъра на града.
Начало на церемонията бе поставено от традиционно шествие, започващо от храм „Св. Софроний Врачански”, предвождано от местния свещеник и родолюбивите членове на Регионален клуб „Крали Марко”.
Да се преклонят пред живота и делото на Левски тук бяха кметът на Общината – Атанас Атанасов, заедно със своите заместници, Председателят на Общинския съвет, общински съветници, служители от общинската администрация, представители на политически и неправителствени организации в града, много учители, ученици, деца и десетки граждани.
В словото си, Кметът на община Червен бряг призова гражданите и гостите да не забравят и почитат делата на този велик българин.
„Левски ще бъде вечен пример и вдъхновение за всички нас, за да продължим неговото дело. Той е пример за това, как всеки от нас трябва да обича родината си. Затова имаме моралното задължение да бъдем негови достойни последователи. Вечна му памет! „ – каза още Атанасов и прикани всички за минутка мълчание.
В знак на признателност паметната плоча на Апостола бе отрупана с венци и цветя!
Информация и снимки: Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: